" F A R A H A M I Z A H "

flaw

Hai Welcome Here

 photo 1c4bee7b-babd-4154-91b8-fef2b46e4815.jpg
" Assalamualaikum, Hi peeps! I'm Fara, owner of this cute blog. Forever 21. "

We can chatting here






Bekerja sambil bercuti bercuti sambil bekerja. hok ! :D}
Sunday, September 23, 2012 | 12:07 AM | 0Comment

Hye hye , semalam bru je balik dr keje kt Langkawi. heee, setelah sbulan lebih, first time aku rasa team dis week best sgt. Sebab ape? kerja kami mmg banyak tapi byk macamna pon keje kami releks n tak kelam kabut. Rasa tak stress langsung. Sbb ada Hazri, Aswad, Ila yg slalu buat aku gelak tak habis2 smbil keje. :) itu aku suka. Ari selasa n rabu kami kene keje kt Perlis. Mkanan kt Perlis murah lagi dr Tanjung Dawai. Percaya tk? heeee. percayalahhhhhhhhhhhhhh... makan kt Kuala Perlis tu mmg knyang habis. Balik hotel trus cirittt. Nayyyyy. haha. Hotel Putra Brasmana yg kami duduk pon kami puas hati. Lawa ja.  

Pagi khamis kami terus bertolak ke Jetty Kuala Perlis. :) Serang store2 kt Langkawi pulak. Hewheww. Kemain syok nk pegi Langkawi. Evendo dh pegi dh sblm ni. Tapi lagi syok bf ada. Tsk. Nk buat mcmna kene keje. Keje pulak jenis travel je byk. Sampai ja store lam kul 12 tu.. kami trus wat keje cpt2. Nsib brang tak banyak nk kene scan. So cpt habis keje. Habis keje trus check in hotel, lepas rehat2 sume trus kami sume dating2 kt pantai cenang. Rindu pulak kt batu feringhi. haha. you know what. Kami sume ni dtg langkawi. Mane laaa bwk duit. 100 je lam tgn utk beli coklat. haha. Nsib la duit yg company bgi utk hotel n kete sewa cukup sgt utk kami nih. Keje hari khamis n jumaat dh habis. Company 7e yg baik hati bagi kami duk smpai malam Sabtu pon dh berbaloi utk kitaowg. so pagi sabtu boleh lerr berjalan2 sakan kt langkawi tu. hehe. Kami beli tiket pakej island hopping rm25 je sorg. terus shoot ke 3 pulau. Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar, n Pulau Beras Basah. :D weee. Sgt best ! Lg best kalo dpt mandi. Masing2 pakai lelawa, mmg tak la nk mandi. Malas gila nk tukaq2 baju bagai. 

Kat Dayang Bunting tu, ada tragedi tak dapat aku lupa smpai bila2. Dah la kropok aku beli tu mahai. 2kropok pon dh rm6. Tak ke giler? disebabkan lapaq sgt, tu terpaksa beli jugak. Then masa otw nak balik kt bot tu la, aku diserang nate berokkk tu. Nohorom punya berok. Tetibe lari laju2 kat aku bila nmpak plastik yg aku bwk tu. Mnjerit histeria aku. Mcm org gila hilang laki. haha. Kuajaq. Ragut aku punya kopok. Ngan buat muka garang. Grrr. Nasib la aku halalkn kropok tu kt berok tu. Kalau tk berulat la perut korg nnt. hurrr. Lpas tu g Pulau Singa Besar, tmpat helang2 berkumpul n diberi makan oleh abg2 bot. Fuhh. Rasa lawa je tgk helang terbang. Mata terpaku melihat mereka. Indah ciptaan tuhan kan. :) slpas 20minit tu kami sume menuju ke Pulau Beras Basah . Pantai yg sgt cantik. Sblm ni pegi ngn bf n kwn2. Now pgi ngn kwn2 keje pulak. huuuuurm.. Kat sana kami just snap2 jelaaa. malas nk mandi. Lepas sejam tuuuu, baru laaa kami semua menuju pulang ke jetty balik . heeee. Penat sugguh snap pix saja. 

Smpai jetty ke kuala perlis around 3pm. Egtkn naik bot kul3. tgk2 kul4. Punyala bwak mcm pelesit tkt kne tggal ferry. grr. pastu kami suma lepaks2 kt Dataran Helang , mcm biasa la aktiviti megedik ngn camera ksygn . heee. then pegi dataran Pahlawan. Kt situ ada tempat yg lawaaaaaaa sgt ngn pokok2 yg tersusun indah. Kalau dieditkn lagi, sumpah lawa. n kalau nk shoot gambar kawin, boleh la pegi sini. Sgt lawa. ish lawaaaaaaaaaa lah !Sampai ja kt kuala perlis. :) kene hantaq membe2 balik rumah masing2. Hanta Hazri kt simpang empat. N Aswad kt sblm ke Changlun. Aswad ni sgt berahsia org nya. Bila kat aku, tanya macam2 pasal family. but bab family dia msti senyap takmo citer. geram. Tapi takpalah, itu hak masing2 kan. Aswad ni abg yg baik utk aku. Segala report aku dia ajaq pelan2.. Yang aku pulak jenis melawan ckp. haha. So smbil wat report pon asik gelak tk abis2. grr. Can u imagine, aku drive dr perlis ke sg dua pon sejam lebih ja . Boleh gila kancil aku tu. Smpai ja rumah trus peluk ciom Dyno, Dyny, Daisy. haha. rindu sgt kt nyeowww titerr.
 Muah <3 Next month kene outstation Perak n KL . AGAIN. pftt. arghh! tensen. 


Kt Hotel Putra Brasmana 

Menuju ke Langkawi. Yeayyyyyyy

Pantai Cenang :)




Island Hopping !

 Me n Ila.

Muka Hazri yg tak leh pakai. Sakit mata kene ayaq laut masin. pui

Teringin nk naik cruise. hukhuk

Aswad kata dia sweet lam gambaq ni. pftt. Patutnya ckp macho. grr


Seeeee, nampak tak bentuk muka, tek, perut . hee. tu la Pulau Dayang Bunting.

Welcome to Tasik Dayang Bunting.

 Keep remind urself ok. Di mana saja pon kene pastikn jgn buang sampah merata tmpat.



Tk mandi pon tkpe, rendam kaki sudehhh.


Me n abg Aswad.


Natang ni mmg buat aku jerit bila rendam kaki. 

Tgk hargaa sudehhh.

Otw g bot balik. KE pulau seterusnya.

Nate Beruk kuajaq ni la ragut kopok aku. Sobs.



 Sedih tade bf kt sblh nk lentok. Ilaaa jela jdi tmpat aku lentok.

Pulau Singa Besar.


Pulau Beras Basah. 

Cantik je ikan2 kt sni.






Tiru aksi helang. Comey je kan. hihi. 



 Taman Lagenda Langkawi. 

Ila tak habis2 suruh aku jdi Model. Awk saya ni pendek taw. Perli kee. Sob

Kesian Aswad, jgn mangsa suruh pgag handbag. Sorry. pix jdi tk lawa ngn ade handbg saya. Kesian awak Aswad.



Me love this place. 

Yesss, Im coming home. Coming homeee. Tell the world that im coming homeee !

 Excited nk balik punya hal.

Goodbye Langkawi. See you AGAIN. hihi