" F A R A H A M I Z A H "

flaw

Hai Welcome Here

 photo 1c4bee7b-babd-4154-91b8-fef2b46e4815.jpg
" Assalamualaikum, Hi peeps! I'm Fara, owner of this cute blog. Forever 21. "

We can chatting here






as a service staf. AGAIN. :)}
Friday, October 28, 2011 | 9:34 AM | 0Comment


hyehye blogger, sejak awal cuti sem smpai skg baru aku dpt update ngn tenang. uhuuuu, biasa la, sejak bekerjaya ni, bz terlampau. ==" btw, aku keje part time kt pzzahut. kenapa pzzahut??? padahal keje pzza tu penat gila, gaji dpat pon tak berbaloi. sumpah aku cakap, mmg penat n tak berbaloi. macamana kalau aku kata memang aku suka keje service2 ni? aku keje pzza since lepas SPM. keje kat Pzza Hut Kulim smpaii la esok tu aku masuk UiTM. then bila cuti sem jaaaa, aku keje situ balik. now, aku keje PzzaHut Alma. jauh sikitlaa. sebab apa?? sebab PzzaHut Kulim, tadak sapa lagsug yg aku kenal dh, sume staff baru, so aku tak berkenan. HAHAHA. kat Pzza Alma, membe aku sendiri Manager. huhu. tapi tade apa2 advantage pon. sume sama ja. 

egat keje pzza hut ni senang ke. grrrrrr. kalau jenih buat keja cepat, service 100% bagus yg tu mmg aku respect. PizzaHut ni keje sume kene cepat, air kene serve lam bape minit yg ditetapkan. tak kire la bahagian bar nk buat air tu jauh ke air nk buat tu susah sikit ke, yg penting air tu smpai sebelum appetizer smpai kt customer. kau boleh? buat air Chocolate Float, Assam Boi Fizz, Sunny Fizz lam masa 3 minit?? n bg secepatnya kat customer? tapi aku boleh. :D siap lari turun tagga gitueee. haha. knapa kene ikot masa yg ditetapkan ek? sebb pzzahut ni kene ekot asas 10 moment of truth. 1st thing of course la greeti customer with smile kt depan pintu, then give them seating,  after that take order, time take order tu kene kompem betoi2 meyh, kene repeat betoi2 kasi customer puaih hati, gtawu depa pizza akan siap lam masa 14min, so dun make them waitin teruk2, kang depa egt pzza tu siap 5 min, jenuh kene marah. haaaa, so lepas tu bermula laa saat hanta  beverage and appertizer such drinks or soup dulu, then baru laaa dapay PZZA. after that service staff need to ensure all product have been serve. haaa, bila da complete, offer laa dessert. if depa tak nak, offer depa bill. then tolong cash out utk customer. haaaaa, nmpak senang kan? cer try.....................grrr. time customer ramai, sume terabor, CMS pon dapat markah 0% ==" mampos.

dengan cuti sem yg terlalu singkat, aku rasa keje pizza hut mudah utk aku. yelaa, sebab kita dah tau sume keje2 dia. lgpon keje kejap kejap sje. kalau aku keje bende yg aku tak beberapa tau. asa cm tak syok la. kalau cuti panjang sgt cm 3 4 bulan ke, mmg aku cr keje lain dr pzza hut lah, kalau boleh aku nk bahagiian service. bila aku ade mood ceria ja, mesti aku sonok je ckp ngn customer evendo tak kenal. tp kalau time tade mood tu, service aku tetap cepat cm biasa, just tak beberapa friendly, hahaha. boleh lak cmtu. :)

pape pon, aku tak sabaq habis keja n masuk sem bjumpa kekasih hati, n tempuh my last sem. :)